מרכז קס"ם

יום העיון השנתי הראשון

להורדת הקובץ המלא לחץ כאן

 יערך ביום ראשון ה-2.6.2013
באכסניית בני דן, רחוב בני דן 36, תל אביב

בנושא:
קלידוסקופ נרטיבי

לרגל יום העיון השנתי אנו שמחים להציג בפניכם את הקלידוסקופ הנרטיבי המתהווה מחמישה נושאים שונים שהרבו להעסיק אותנו כמטפלים. אנו מזמינים אתכם להשתתף באחת מהסדנאות אשר קרובה ללבכם, כאשר כל סדנא הינה יצירה חדשה וייחודית אשר נבנתה במיוחד לרגל יום העיון הזה.

תכנית יום העיון
  08:30 - 09:30 : קבלת פנים וקפה רץ
  09:30 - 10:30 : הרצאת פתיחה רחל פארן וישי שליף
                            הגוף ונרטיב - מפגש בלתי צפוי?
  10:30 - 10:45 : הפסקת קפה
  10:45 - 12:15 : סדנאות, חלק ראשון
  12:15 - 13:00 : ארוחת צהריים
  13:00 - 14:30 : סדנאות, חלק שני
  14:30 - 14:45 : הפסקת קפה
14:45 - 15:15 : סיכום במליאה

לפניכם ארבעת הסדנאות ומתוכן עליכם לבחור בסדנא אחת:

סדנא 1:
טיפול זוגי נרטיבי; שניים, שלושה או יותר בחדר...
מנחים: רחל פארן וישי שליף
טיפול זוגי נרטיבי מביא לידי ביטוי עקרונות ועשיה טיפוסיים לגישה הנרטיבית ובנוסף מספר כלים ייחודיים לעבודה זוגית. המודל הבסיסי לעבודה זו בנוי על מיצוב שונה של בני הזוג בחדר הטיפולים זה לנוכח זו וכן כלפי היחסים (המתוארים לעיתים כישות בפני עצמה) כמו גם בין המטפל לבינם. על ידי מיצוב מחדש זה אנו מנסים ליצור מרחב של הקשבה פתוחה ומכבדת שתאפשר לשני בני הזוג בחירה בזוגיות המועדפת עליהם. בסדנא נשלב תיאוריה וחוויה. נציג ידע תיאורטי בקשר שבין השיח החברתי והתרבותי למינהו, לבין הקשיים בין בני הזוג.  כמו כן, נציג ונתנסה בכלים נרטיביים שונים בין השאר את הפרקטיקה של 'מיצוב מחדש' .repositioning

סדנא 2:
סדנא רב-סיפורית ~ יישומים נרטיבים בבתי ספר
מנחות: ג'יין גורפינקל וחימנה סנרמן
בתי ספר יוצרים סיפורים רבים לגבי: מה זה חינוך, מי זה הילד ומהו התוצר הרצוי בסוף התהליך החינוכי. בסדנא רב-סיפורית נעסוק בלמידת הגישה והכלים הנרטיביים ויישומם. כלים ויישומים אלו מבוססים על חשיפת מיטב הידע והכישורים הגלומים באדם ובמערכת ומתוכם לפתח חזון ותוכניות עבודה למימושו. הנחה זו, שהידע קיים אצל האדם והמערכת ולא רק אצל איש המקצוע/מטפל, מובילה להעצמה ולחיזוק יכולת הבחירה וההכוונה העצמית. הכלים הללו שיעילותם הוכחה מזה שנים רבות, ניתנים ליישום במסגרת החינוכית בהקשרים שונים: הדרכות הורים, התערבות כיתתית, הנחית קבוצות הורים/מורים/יועצים/פסיכולוגים וכמו כן בעבודה עם הפרט.

סדנא 3 :
אובדנים ומקומם בחיינו
מנחות: ד"ר עפרה פיינברג וד"ר ציפי שני
אובדן הוא חלק בלתי נפרד מחיינו. אנו מאבדים כשאנו עוזבים או נעזבים, כשאנו מתרחקים מאנשים האהובים עלינו, אך גם כשאנו מאבדים חלומות, אשליות על כוח ועל בטחון. הסדנא עוסקת בקשר ההכרחי שבין אובדן לבין ההזדמנויות שהוא מביא לפתחנו. בסדנא, נבחן סוגיה קיומית זו בחיינו האישיים והמקצועיים. נבחן את העמדות והאמונות שיש לנו הקשורות לאובדן, את דרכי ההתמודדות שלנו עם אובדנים בחיינו ואת ההזדמנויות לצמיחה הטמונות בהם.

סדנא 4:
'התבגלות'  (התבגרות כהתגלות)
מנחים: ליאורה גשרי-רוזנסקי והלל זרן
על התבגרות... גילוי וכל מה שביניהם. במהלך הסדנא נחשוף ביחד את השיח החברתי והתרבותי, האמונות ותפיסות העולם המפעילים את יחסינו אל גיל ההתבגרות. ניזכר מחדש בעצמנו, דרך הסיפורים שלנו מאותה תקופה ובהשפעתם על עבודתנו עם מתבגרים. נמקם עצמנו מחדש כ'משפיעים ולא מרכזיים', נעזר בכלים נרטיבים כגון: החצנה וכתיבת סיפורים חדשים ומועדפים בכדי לגלות את האמונות, הערכים והשאיפות האינדיבידואליות של כל אחד מבני הנוער אשר יבקש שנכירו. נמציא מחדש את תפקידנו כ'נושאי כלים לצדם של מגלי העולם'.